Posted on

LÉPJEN KI AZ ÖNÁMÍTÁS CSAPDÁJÁBÓL!

Vezetők a dobozban
Vezetők a dobozban ISBN 978-963-06-6687-9

A Vezetők a dobozban a szervezeti hatékonyság kérdését egy fontos, új nézőpontból közelíti meg. A könyv bemutatja, hogyan akadályozhatja meg egy még kevéssé közismert probléma – az önámítás – bármely szervezet esetében a kimagasló teljesítmények elérését.

A szerzők szerint azok az emberek, akik az önámítás csapdájában élnek, úgy viselkednek, mintha egy „doboz” tartaná fogva őket. Vakok a körölöttük lévő valóság iránt, ez pedig aláássa mind a saját teljesítményüket, mind a többiekét. A probléma viszont épp abban rejlik, hogy a dobozba zártan nem észlelik, hogy ők maguk gyengítik a teljesítményt. Következésképpen sem ők, sem az eredményeik nem változnak.

A könyv rámutat arra is, hogy ez a jelenség milyen gyakori a szervezetekben. Valójában a legtöbb ember idejének jó részét a dobozba zártan tölti. Pontosan ez a valódi gyökere a legtöbb teljesítményt gátló problémának, holott ez a felszínen sokszor vezetői vagy kommunikációs kérdésként, a csapatszellem, az elkötelezettség vagy a motíváció gyengeségeként jelenik meg.

A jó hír az, hogy létezik megoldás az önámítás és a belőle fakadó költséges nehézségek orvoslására. A Vezetők a dobozban egy szórakoztató, ám roppant tanúlságos történeten keresztül mutatja be, hogyan csapjuk be önmagunkat és miként romboljuk ezzel a szervezet teljesítményét. Ami viszont a legfontosabb: elárulja azt is, milyen meglepő megoldás jelent kiutat ebből a csapdából.

A könyv a Stars’ Bridge Kft. gondozásában jelent meg, megrendelhető bruttó: 3 400,-Ft